top of page
  • Skribentens bildFranssons Rum

Släpp in frisk luft - men inte mygg & pollen!

Frisk luft är bästa vägen till ett bättre inomhusklimat. Med ett skräddarsytt insektsnät i fönstret kan du njuta av frisk luft i lugn och ro.


Hos oss på Franssons Rum får du hjälp med att hitta den lösning som passar dig bäst. Luxaflex Insektsnät har en mycket bra passform, hög kvalitet och är diskret i designen. Insektsnäten finns flera olika modeller t.ex. fasta ramar, rullgardin och plissédörr.


Luxaflex har tagit fram ett nät som är perfekt för dig som är pollenallergisk. Det heter Poll-tex® nät och håller de allra minsta pollenpartiklarna ute. Poll-tex stoppar 97% av björkpollen och 100% gräspollen plus andra pollenartiklar.


Kampanjpris

Under maj och juni 2022 sparar du 500 kr per insektsnät när du handlar Luxaflexprodukter.

Besök vårt vårt showroom på FO Petersons gata 2 i Västra Frölunda för mer information.


 

Lär känna modellerna närmare...

5 kollektioner av insektsnät från Luxaflex

Oavsett vilket fönster eller dörr du har så finns det en modell som passar. Och alla modeller kan monteras både in och utvändigt (förutom plisségardin)

  • Fem olika modeller - Rullgardin, Plisségardin, Plissédörr, fast ram Flex och fast ram Classic.

  • Tre olika nätkvaliteter

    • Standard nät - grått och svart till alla modeller samt att plisségardin finns i tt.

    • Poll-tex - svart finmaskat nät för pollenallergiker (max storlek 140x140).

    • ClearView - svart finmaskat nät som ger bättre utsikt och luftgenomströmning.

  • Många profilfärger - vitt, beige, aluminium, antracit och svart. Det finns även möjlighet att välja valfri RAL-färg.


Fem modeller av insektsnät från Luxaflex
Fem modeller av insektsnät från Luxaflex


Rullgardin SuperNova

Rullgardinen, som heter SuperNova, är ett insektsnät med kassett och diskreta sidolister. Men man med fördel placera rullgardinen bakom en annan gardin i ditt fönster och dra ned nätet när fönstret är öppet.Plisségardin

Plisségardinen sitter i en fast ram och passar därför både till vanliga fönster och takfönster. Du höjer och sänker nätgardinen med ett litet handtag i underlisten. Du kan även kombinera ett insektsnät med antingen Plissé eller Duette väv.


Insektsnät - Plisségardin från Luxaflex
Insektsnät - Plisségardin från Luxaflex


Plissédörr

Plissédörren fungerar likt en vikdörr och tar lite plats när den inte använda. Dörren monteras med en diskret platt bottenlist, en list som minimerar risken för att snubbla. I överkant fästs dörren med en u-profil. Du kan välja mellan grått eller svart nät.Fast ram Flex

Fast ram Flex är en smart men enkel lösning där du använder fjädrande bläck för att spänna fast ramen (bågen) i fönstret. Det gör att man inte behöver använda några skruvar eller verktyg. Den här lösningen passar till inåtgående fönster. Du kan välja mellan grått eller svart nät samt ClearView eller Poll-Tex.Fast ram Classic

Classic är en enkel variant av insektsnät i ram. Här använder man vridbeslag som monteras på väggen eller i karmen. En annan lösning är att man kan få Classic med gångjärn och magnet, antingen upptill eller på sidan. En smidig produkt som är enkel att öppna och stänga utan att ta ned nätet. Du kan välja mellan grått eller svart nät samt ClearView.


 


Profilfärger per modell

Beroende på vilken modell du väljer går profilfärger på kasset och lister att få i standardfärgerna; vit, beige, aluminium, antracit och svart. Men du kan även välja valfri RAL-färg, så du kan matcha interiören eller fönsterramar i ditt hem (undantaget plisségardin).Comments


bottom of page